Cat de simplu se zideste caramida?


De cate ori am vorbit cu un constructor sau cu meseriasii din diverse santiere, am auzit constant ca zidaria este foarte simpla si ca merge foarte repede. Ca merge foarte repede m-am convins si eu, insa ca este simpla am mari dubii. Altfel nu-mi explic cum poate o zidarie executata cu acelasi tip de caramida sa arate atat de diferit.
Iata mai jos cum arata, din punctul meu de vedere, o zidarie perfecta:

Ea este realizata de o singura persoana si cu o viteza destul de mare, insa este un zidar care respecta caramida.

Iata si cum arata acelasi tip de caramida pus in opera de un zidar care se bazeaza pe principiul „ce conteaza cum arata, ca oricum se tencuieste”. Continuarea

Constructie la calcan (din nou de la cititori)


Vlad – cititorul care mi-a scris in urma cu doua saptamani despre constructia cu succes a casei sale – a dorit sa ofere mai multe explicatii si a trimis si cateva fotografii pentru cei ce doresc sa inteleaga mai bine detaliile constructiei. Consider informatiile date de el ca fiind de un real interes, mai ales pentru cei ce vor construi la un moment dat la calcan. Iata mai jos mail-ul de la el:

Continuarea

Articol de la un cititor care si-a construit cu succes casa!


Ma bucur sa vad ca exista si lucrari care merg conform planului si doresc sa felicit atat beneficiarul pentru modul in care a reusit sa managerieze totul, cat si constructorul care a reusit sa aiba la finalul lucrarii un beneficiar multumit.
Ii multumesc lui Vlad ca a dorit sa impartaseasca experienta lui si ii doresc mult spor la continuarea lucrarilor (atat cat a mai ramas din ele). Ma bucur si ca blogul meu a fost o sursa de inspiratie utila. Postez mai jos, integral, mesajul primit pe e-mail:
” Stimati domni,
subsemnatul a reusit sa isi construiasca o casa asa cum si-a dorit.
Arat ca informatiile stranse Continuarea

Ce inseamna 400 Euro/mp construit?


Ma uitam zilele trecute cum Moise Guran  explica, in emisiunea lui de la Antena 3, cum preturile pentru metrul patrat de constructie au scazut la 400 de Euro si cum un apartament de 50 mp costa acum sa-l faci 20.000 Euro, si cum cu un profit de 50% ai putea sa-l vinzi cu 30.000 Euro.  Impresionant am putea zice, numai ca nu prea stau lucrurile asa…

Nu inteleg de ce nu le explica cineva si domnilor de la televizor ca exista o diferenta de aproximativ 20% intre un metru patrat construit si util. Si ca mereu preturile discutate cu constructorii, adica cele platite de cei care construiesc, sunt pentru metrul patrat construit!

Un apartament de 50mp utili (sa zicem ca n-are nici balcon ca sa nu mai adaugam metri) are aproximativ 60 mp construiti. In plus, un astfel de apartament mai are si cel putin 10mp construiti de cota indiviza pe casa scarii, care este de asemenea platita de catre cel care construieste tot la 400 E/mp. Mai mult, Continuarea

Economisim bani cu un proiect ieftin?


N-am mai scris nimic de foarte mult timp. As vrea insa sa sparg gheata pe anul asta cu un post nou despre partea de proiectare a unei case si cat de importanta cred eu ca este ea in economia constructiei.
Atunci cand nu stii nimic despre cum sa-ti construiesti o casa, incepi sa te documentezi. Iar primul lucru pe care vrei sa-l afli este pretul constructiei. Numai ca fara un proiect este ca si cum ai vrea sa stii cat te costa sa-ti cumperi masina, fara sa stii ce model vrei. Exista un pret estimat pentru metrul patrat construit, insa el poate diferi, in functie de calitatea si cantitatea materialelor din proiect. Cu cat proiectul este mai complet, cu atat estimarile de orice natura privind constructia vor fi mai exacte.
Greseala cea mai mare este aceea ca Continuarea

Sapa autonivelanta


Banda perimetrala

De curand am turnat si primele sape. Pentru exterior am mers pe sape normale pe baza de ciment, comandate de la statie. E a doua oara cand comand sapa de la o statie de betoane si sunt foarte multumit de calitatea adusa. Nu despre acest tip de sape vreau sa va povestesc, ci despre sapa pe care am ales-o pentru interior, si anume sapa autonivelanta de la Knauf. Continuarea