Sapa autonivelanta


Banda perimetrala

De curand am turnat si primele sape. Pentru exterior am mers pe sape normale pe baza de ciment, comandate de la statie. E a doua oara cand comand sapa de la o statie de betoane si sunt foarte multumit de calitatea adusa. Nu despre acest tip de sape vreau sa va povestesc, ci despre sapa pe care am ales-o pentru interior, si anume sapa autonivelanta de la Knauf.

Stiam cate ceva despre acest gen de sape mai de mult, insa niciodata n-am intrat in detalii cu cineva. Foarte des, se confunda acest gen de sapa cu sapa de egalizare, care este de asemenea autonivelanta insa se aplica intr-un strat foarte subtire peste sapa pe baza de ciment avnd un rol strict de egalizare (dupa cum ii spune si numele).

Mai intai cateva date tehnice: se recomanda a se turna intr-un strat de maxim 5 cm (ideal 4 cm). Consumul specific este de 18 kg/mp/cm, de unde se observa ca este o sapa foarte densa. Timpul de uscare este de 1 saptamana/cm grosime, ceea ce inseamna ca in aproximativ o luna puteti monta parchetul. Timpul de turnare este foarte scurt, in cazul meu o ora si jumatate 100 mp.

Sapa Knauff 1

Grosimea fiind mica de obicei se realizeaza mai intai o egalizare cu nisip (daca placa necesita acest lucru) dupa care se aseaza un pat de polistiren de grosimea necesara astfel incat sa va ramana sapa de aprox 4 cm. Peste polistiren se va aseza un strat de folie, care va face ca sapa sa fie flotanta, un alt avantaj major. La baza peretilor din camerele unde se va turna o astfel de sapa se va aseza si o banda perimetrala dintr-un material special care va permite sapei sa se dilate/contracte fara a risca aparitia de fisuri.

Sapa Knauff 3

Sapa Knauff 2

Rezultatul final este unul extrem de bun, fara abateri sau denivelari si cel mai important fara nici macar o fisura. 

Sapa Knauff 6

Sapa Knauff 8

Este o sapa „calda” care care se recomanda in special in cazul incalzirii in pardoseala al carei principal dezavantaj este pretul piperat.

29 thoughts on “Sapa autonivelanta

  1. Dvs :”Mai intai cateva date tehnice: se recomanda a se turna intr-un strat de maxim 5 cm (ideal 4 cm).”

    Sunt cm sau mm?

    Sunt la momentul turnarii sapei si din cauza ca inaltimea actuala este de 2.53 cm vreau sa torn o sapa autonivelanta peste xps 5 cm. Puteti sa imi spuneti ce gosime sa aiba si daca se armeaza?

    Multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s