Tencuiala mecanizata


Dupa realizarea instalatiei electrice am trecut la partea de tencuieli. Auzisem destul de multe despre tencuiala mecanizata si despre avantajul ca se realizeaza mult mai repede decat o tencuiala normala. Si mai interesanta mi s-a parut tencuiala mecanizata pe baza de ipsos, deoarece nu mai este necesara aplicarea de glet, ci doar o slefuire fina si direct var. Cum sunt adeptul materialelor noi care duc la scutire de timp si energie, nu m-am ferit nici de aceasta data.

Odata venita echipa, s-a trecut la aseazarea de montanti metalici si la aplicarea materialului pe perete. Calitatea peretelui la final, dupa ce trece prin cateva operatii care se intind pe parcursul a cateva ore, este una foarte buna in opinia mea. Atat de buna incat nu inteleg de ce nu toti constructorii adopta aceasta modalitate de lucru. Cele cateva mii de euro pe care trebuie sa le cheltuiasca pe o masina de tencuit nu cred ca sunt un impediment atat de mare, tinand cont de preturile actuale din piata constructiilor. Mai ales ca beneficiul cel mai mare il au chiar ei, realizand o finisare de perete de interior mult mai repede decat prin metoda clasica. Normal ca exista sceptici care merg pe ideea ca tot mai buna este tencuiala clasica. Este parerea lor si trebuie respectata.

Grosimea aplicata pe perete este in medie intre 1,5 – 2 cm (adica in medie 1 sac / 1 mp de tencuiala) si depinde foarte mult de cat de bine a fost realizata cladirea la rosu. In aceasta etapa se va vedea cel mai bine importanta unui perete bine zidit, a unui stalp sau a unei diafragme bine turnate. Prin aplicarea de montanti pe perete veti fi siguri ca acel perete este drept, insa pentru a scoate o camera in vinclu perfect va fi nevoie de o cantitate mai mare de material. Depinde de pretentiile fiecaruia.

De mentionat ca in bai nu se recomanda tencuiala pe baza de ipsos, ci cea pe baza de ciment. Acest lucru nu inseamna ca va trebui realizata manual, deoarece exista tencuiala pe baza de ciment care se poate aplica mecanizat cu aceeasi masina de tencuit. Doar materialul difera.

Ca si pret nu este nimic de speriat. Materialul este undeva intre 150 si 180 Euro/tona, depinzand de cantitatea de material cumparata, iar manopera intre 4 si 10 Euro/mp tencuit. Acestea sunt intervalele de pret in care eu am primit cotatii. Facand un calcul si tinand cont de cate etape de manopera se scapa, eu cred ca este mai avantajos chiar si din punct de vedere al costului.

In concluzie, pana in acest moment eu sunt net in favoarea unei tencuieli mecanizate. Daca pe parcurs voi avea si experiente negative cu aceasta, nu voi ezita se le postez.

35 thoughts on “Tencuiala mecanizata

 1. Eu lucrez de 15 ani an españa ,acuma sunt acasa an tara ,vreau sa ma apuc de lucru acasa asa ca as vrea sa stiti ca vreau sa lucrez tot pe tencueli mecanizate ,prntru cine nu stie le-as recomanda tencueli mecanizate pentru a finisa o casa atat interior cat si exterior se poate face multe lucrari diferite mai ales la exterior cum ar fi si decorativa .0757244883 telefon pt. mai multe lamuriri,lucram in toata tara la preturi avantajoase si calitate ,reriozitate si proptitudine.Asteptam sa ne contactati.

 2. buna ziua. as avea si eu o intrebare… an o casa la rosu si as vrea sa o tencuiesc si nu stiu cum sa fac pt ca am si niste pereti mai strambi. As avea 2 oferte de la niste meseriasi: manual cu var ciment nisip si mecanizat cu mpi25 . Ma poate sfatui si pe mine cineva cae varianta e mai buna.

  • mai strambi ce inseamna cea mai ieftina varianta este tencuiala clasica ma refer la material cea mai buna este cea mecanizata pentru ca e dozata automat cu cantitatea necesara de ciment si liant mpi25 nu contine var de un eventual metal nu va rugini pentru mecanizata ai un consum de 14 kg pe metru patrat la grosimea de un cm daca ai o incarcatura de 3 cm iti intra un sac pe metru patrat poti daca nu alegi mecanizat tencuieste cu nisip si tenco sau multibat reteta recomandata de mine este de 3-4 parti nisip o parte tenco sau multibat

  • mai ieftina este tencuiala clasica mai buna este cea mecanizata pe baza de ciment care are un liant dozat de fabrica in urma unor teste de laborator fiecare meserias lucreaza cu o doza diferita si asta conduce la o executare neconforma a tencuielii atentie mult ciment inseamna fisuri cea pe ipsos e mai scumpa dar trebuie sa ai pe cineva care stie sa o puna in practica

   • ca sa faci tencuiala clasica mecanizat e un pic cum complicat daca te referi la o masina de tencuit de ce ?1 nisipul trbuie sa fie foarte fin cimentul si varul dozat cu mare precizie si tot poti avea probleme in a fisura la soare spre ex dupa ce ai finisat ai dat cu var pentru calitate poti alege tencuiala mecanizata baumit mpa 35 sau mpi 25 functie ex sau int si ai garantia unui lucru bine facut

 3. Nu te-as sfatui sa dai pe ud gletul.trebuie lasat sa se usuce.Cum ar fi corect, sa fac instalatiile elctrice,termice si sanitare inainte de tencuiala(doresc a face tencuiala mecanuzata)?Instalatia termica ingropata,cea electrica ingropata sau aplicata?
  Ce preturi sint pe manopera anul asta pe tencuieli?sint din Iasi daca cineva este interesat de o lucrare la o casa astept sa ma contacteze!tel 0722609394

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s