Caramida vs. Caramida vs. BCA


Publicitatea iti aduce clienti!

De cateva saptamani am inceput cautarea pentru caramida necesara constructiei. Cum exista o varietate atat de mare de producatori si tipuri de caramida, am incercat sa aflam cat mai multe dintre avantajele si dezavantajele oferite de fiecare tip si producator in parte. Am renuntat din start la caramida de dimensiuni mai mici pentru ca ni s-a spus ca se consuma si foarte mult material si ca sunt si multe punti termice din cauza numarului mare de bucati la metrul cub. Ne-am indreptat imediat atentia catre celebra caramida „porotherm„(care eu nu stiam dar am aflat ca este marca inregistrata Wienerberger), dar care are un pret pe masura renumelui. Cei cu frica de cutremure pot cumpara chiar caramida seismica care este cam cu 10% mai scumpa decat caramida porotherm normala. Din cate am inteles insa la Wienerberger se plateste si marca, astfel ca diferenta de pret nu este neaparat reflectata de diferenta de calitate.

wienerberger.jpg

Am mai primit o oferta pentru Poroterom destul de avantajoasa din punct de vedere financiar si la o calitate destul de buna din ceea ce am vazut eu la fata locului. Cei de la Poroterom insa pierd la capitolul imagine pe site, unde parca au pozat intentionat rebuturi, pentru ca ce am vazut eu ca mostre arata mai bine decat ce este prezentat pe site-ul lor. Diferenta de pret dintre cele doua tipuri de caramida a fost in cazul nostru de 15% la metrul cub.

poroterom

Cat timp am cautat caramida ne-am interesat si de BCA si am intrebat la una dintre cele mai bune marci de pe piata locala, Ytong. Ca pret se situeaza intre cele doau tipuri de caramida de mai sus, insa din cate ni s-a prezentat se pare ca are destul de multe avantaje din punct de vedere al rapiditatii la construit, al costurilor cu finisarea si al izolatiei termice. Mitul cum ca BCA-ul absoarbe umezeala ne-a fost demontat de acest producator explicandu-ni-se ca un bloc de BCA marca Ytong poate sta total scufundat in apa 24 de ore si sectionandu-l vom vedea ca apa nu a patruns in interior pe mai mult de 1 cm. N-am facut experimentul, deci nu stiu daca este adevarat:)

ytong

La fiecare cotatie de pret primita am observat ca avem 2-3% discount suplimentar daca cumparam si buiandrugi. Probabil ca o sa cumparam tinand cont de avantajele care ne-au fost prezentate pe la fiecare producator in parte.

Eu unul sunt convins ca orice alegere as face, daca zidirea, izolarea si finisarea se fac cu simt de raspundere si conform cu recomandarile specialistilor voi fi multumit atat de aspect cat si de caldura din interiorul casei. Putin probabil sa ma dau cu capul de pereti ca n-am ales un anume tip de caramida sau ca n-am ales BCA in loc de caramida. Dar asta e doar parerea mea si poate ma insel:)

O sa postez pe viitor despre alegerea facuta si despre experientele placute sau neplacute venite odata cu ea.

258 thoughts on “Caramida vs. Caramida vs. BCA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s