Turnarea betonului in fundatie


beton-fundatie-1.jpg

Asteptam de mult timp sa torn primii metri cubi de beton. Dupa ce am mai amanat cu o zi din cauza ploii, am avut noroc de soare si vreme frumosa si am dat drumul la comanda. Le recomand celor care incep constructia unei case (in special toamna) sa scurteze pe cat posibil numarul de zile dintre sapatura de fundatie si turnarea betonului. In cazul nostru am cam lungit-o, din motive mai mult sau mai putin obiective, si am avut mari probleme cu tot pamantul si frunzele cazute in groapa. Pentru a curata cat de cat fierul si a nu-l lasa in anumite portiuni ingropat efectiv in pamant, am adus o pompa pentru apa ca cele din spalatoriile de masini. Sa nu va inchiputi ca asta a rezolvat problema, pentru ca apa nu avea unde sa se scurga si am riscat prabusirea malurilor, ceea ce era un dezastru. Intr-un final am fost nevoiti sa abandonam tentativele de  curatenie si sa folosim distantieri de fundatie 10 cm in loc de 5 cm, pentru ca 5 cm era stratul de pamant de pe betonul de egalizare in anumite portiuni. In final s-a dovedit a fi o decizie foarte buna pe care daca o luam de la inceput ne-ar fi salvat de ceva stres.

La turnare n-au fost probleme. Am dat cateva sute de mii soferului de pe „elefant” pentru a da drumul la beton mai cu grija, si in felul asta nu s-au deplasat decat 2 stalpi de la pozitie. N-a fost insa o problema pentru ca la sfarsit s-au intins iar axele, cat betonul era proaspat, si pozitia fiecarui stalp a fost reverificata.

Fa-ti publicitate acolo unde sunt clientii tai!

Sfatul meu: daca aveti fier beton in talpa moarta a casei, asigurati-va ca nu sapati fundatia si pe urma asteptati o saptamana sau chiar doua fasonarea si asezarea fierului pe pozitii. Ghinionul de a prinde cateva zile ploioase, care ar putea duce la umplerea santurilor cu apa si automat surparea lor, va aduce multa munca si costuri suplimentare.

beton-fundatie-2.jpg

142 thoughts on “Turnarea betonului in fundatie

 1. permiteti sa intervin…pentru a evita riscul prabusirii peretilor de pamint in santurile de la fundatie este necesara excavatia pe toata suprafata casei si 70 cm de jur imprejur.Pe suprafata plana astfel creata se toarna beton pentru egalizare apoi talpa,…..etc.Se foloseste mai mult material si timp pentru cofrat dar lucrarea este sigura si fara surprize .Deasemenea se economisesc destui metri cubi de beton .Asa lucrez eu de multi ani . Succes la timp ,calitate si bani tuturor!!! 0755687780

 2. Pentru fundatii ar fi necesar un volum de aproximativ 22 metri cubi de beton ( doar fundatiile, fara pardoseala).Ar mai trebui pentru pardoseala aproximativ 7- 8 metri cubi.Daca faceti si etaj ar insemna 140 mp construiti.
  Va puteti face singuri calculul aproximativ. O casa la cheie o puteti construi cu 400 euro / mp, deci cam 56000- 60000 euro.

 3. Buna ziua , fundatia se calculeaza in mare cam cum a explicat dl Lazar numai ca exista mici diferente de ex fundatia este pe talpi continue, cuzineti,,,,pot modifica un pic pretul final .Doriti un pret doar pentru fundatie sau pentru casa la rosu/gri./cheie? Pentru un calcul exact nu ezitati sa ma contactati predalucian@yahoo.com sau 0728178996.

 4. Buna ziua doamna Ramona,
  Pentru un calcul simplu la betoane adunati lungimea sapaturilor inmultiti cu latimea si inaltimea veti avea necesarul de beton pentru fundatii.
  La placa se inmulteste suprafata 70 mp x 0,15 grosime = 10,5 mc
  Cu stima
  Mihai Lazar

 5. buna ziua.sunt ramona ciobanu si anul acesta ne dorim sa incepem constructia casei mult visate.imi poate explica cineva cam cat beton ar intra la o fundatie de 70 mp amprenta la sol (60 cm in sol si 50 cm elevatia) si cam la ce costuri s-ar ridica lucrarea aceasta.multumesc frumos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s