Turnare placa


Totul se misca foarte repede odata ce se iese din pamant cu constructia. Ma refer bineinteles doar la faza de „rosu” a constructiei. Armarea stalpilor si a placii precum si cofrarea lor nu pun probleme deosebite daca se lucreaza cu responsabilitate. Singura problema care a aparut la mine a fost ca a cedat cofragul unui stalp si s-a creat o burta pe o anumita portiune. S-a remediat insa pe loc si inainte ca betonul „sa traga”.

In cazul nostru, pentru cofrare s-au folosit atat scandura cat si panouri tego. Diferente semnificative nu am sesizat astfel ca nu as putea sa recomand sincer vreunul din materiale. Unde s-au asezat panouri normal ca betonul a iesit perfect drept pe o portiune mai mare. Depinde de pretentiile fiecaruia si de disponibilitatea pe care o ofera constructorul de a pune la dispozitie panouri, de orice fel.

Atentionati muncitorii sa ude in permanenta placa dupa turnare. Desi toti stiu traba asta, nu putine sunt cazurile cand apar fisuri cel putin la suprafata, cauzate de cateva ore de neatentie si de un soare putin mai puternic.

 

 

 

About these ads

16 thoughts on “Turnare placa

 1. PLACILE DE BETON ARMAT SUNT UNEORI EXECUTATE DE MESERIASI CARE NU LUCREAZA DUPA PLAN ,NU TURNATI BETONUL PANA NU VA VERIFICA UN SPECIALIST IN CONSTRUCTII LEGATURILE PLACII SI FELUL CUM SA FACUT ARMAREA,ESTE FOARTE IMPORTANT ACEASTA.

 2. Va salut! As avea si eu o intrebare daca se poate, pentru cunoscatorii c-am care ar fi costurile pentru o placa de 100 de m2 si groasa de 16 cm, un cost estimativ mar interesa. Multumesc anticipat!

 3. buna ziua,am si eu o intrebare..am de turnat un balcon de vreo 14 mp, si intrebarea mea este: este necesara si plasa de Buzau la armarea placii..eu nu sunt de meserie..si daca este necesara unde viine asezata dedesuprul fierului principal sau deasupraa lui. va multzumes.. va admir foarte mult pt acest site. STIMA

 4. vreau si eu o lamurire am inceput constructia unei case am ridicato si in locul placi am pus patrati de 14 pe 14 si deasupra dulapi de 5 cm peste am ridicat zidurile si acum nu imi place pt ca flambeaza si as vrea sa torn placa cum as putea proceda sau daca mai am vreo sansa sa o torn??????????????????? fundatie ,stalpi,centura le am destul de solide pt a sustine placa dar n u stiu cum as putea proceda?

 5. buna ziua,

  am si eu o intrebare.
  construiesc in regie proprie o casa 200 mp,am facut fundatia, am pus caramida la parter, am pregatit stalpi si vreau sa stiu cum e mai bine : sa torn beton in stalpi acum sau sa torn tot odata: stalpi , centuri , grinzi , placa peste parter????

  Astept un raspuns .
  Multumesc!

 6. @Ionut Nitu
  Multumesc pentru informatiile transmise. Sunt folositoare si sper sa tina cont si altii de ele. Din pacate multa lume este absolut dezinteresata de ce tip de profil sau geam se afla montata pe cladirea in care va locui.
  Cu timpul sunt convins ca lucrurile se vor aseza si vom intelege ca pretul nu este totul. Sau nu… :)

 7. Salut,
  Am citit cu placere informatiile pe care le-am gasit pe blogul tau. Am gasit multe informati folositoare mai ales ca sunt cu casa in constructie [ p+e masardat] din lemn.Vreau sa iti atrag atentia asupra unei informati care nu este gresita, este doar incompleta.
  1 Tamplaria de pvc are un transfer termic foarte mic dar nu depinde atat de nr de camere cat de clasa din care face parte profilul. Respectiv ar trebui sa fie asfel
  – 70 mm toc , 5 sau mai multe camere , grosime perete exterior min 3mm, armatura din otel Zn
  Explicatie : Toti producatorii au pe 5 camere si serii economice care nu se incadreaza in clasa A
  2. Feroneria este foarte importanta GU, ROTO, Siegenia,etc
  trebuie sa fie reglabila 3D si sa aiba o garantie de min 5 ani. De asemenea ea trebuie sa fie antiefractie stiut fiind ca tamplaria pvc are o slaba rezistenta antiefractie
  3 Garniturile trebuie sa fie perimetrale si din cauciuc moale si siliconat
  4 Geamul – aici chiar ai gresit
  2 geamuri pot fi mai bune decat trei . pentru un transfer optim golul dintre sticle trebuie sa fie de 15 mm nu mai mare nici mai mic . La 15 mm bagheta se obtine cel mai mic transfer. Pentru ca trei geamuri sa fie mai bune dacat 2 trebuie sa fie in urmatoarea configuratie : 4[6] – 15 – 4- 15 – 4 [6] . deasemenea un bun transfer se poate obtine in cazul in care un geam clar este inlocuit cu unul Low- E iar aerul este inlocuit cu argon.Exista 2 feluri de a avea geamuri cu argon prin inlocuirea aerului cu argon dupa sigilare sau prin sigilarea in mediu de argon . A doau este mai buna pt ca nu mai are supape si rezista argonul mai mult timp. Exista si geamuri care au untrasfer termic mai bun decat low-e si acestea sunt clima guard sau 4 season. Exista de asemenea geamuri de tip duplex 3.3.1 etc care au si o folie ce reduce nr de decibeli ce trec prin sticla, nu sunt numai anti efractie.
  5 PRODUCATORUL SI MONTATORUL FERESTRELOR
  Profilele bune sunt urmatoarele
  Trocal, Veca, Gealan,Rehau si mai sunt cateva.
  Calitatea finala a unei ferestre este data de cel care o produce si de cel ce o monteaza. Mai sunt cateva mici trucuri pe care un montator bun ti le pune la dispozitie, totul este sa nu te zgarcesti si sa nu analizezi oferta strict pret. Toti producatori ofera date despre nr de camere sau tipul de sticla. Nimeni nu ofera informatii referitoare la montaj.
  Noi suntem producatori de ferestre cu geam termopan. Producem atat tamplarie de PVC cat si tamplarie de Aluminiu sau perti cortina [ luminatoare ]. De asemenea montam fatade ventilate Bond , Trespa. Suntem foarte interesati sa va lamuresc cu orice informatie referitoare la acest domeniu.
  Daca nu va-ti plictisit
  Multumesc
  ing. Ionut Nitu

 8. cat mar costa un duplex de 340m p+M fara subsol ,caramida poroterm.?la rosu?dar la cheie ? sa stiu daca ma pot apuca sau nu !!
  ma ajuta cineva?!!!

 9. Salut…
  Ma intereseaza si pe mine cum e cu centrala prin condensatie, mai ales ca trebuie sa fac fata la un nr cam mare de camere; poti da ceva datalii?

 10. @hulk – din bucuresti, de la Amber, cu sediul undeva prin Floreasca. Eu am ales Vaillant.

  In privinta materialelor, am ales caramida porotherm, nu boltarii. Nu ma pot pronunta in privinta boltarilor. Arhitectul meu mi-a recomandat porothermul (nu caramida „tip porotherm”, ci porothermul de la Weinerberger, „de la mama lui”). Am decis sa merg pe mana lui, mai ales ca cei care au lucrat cu el il stiu ca pe un tip „obsedat de confortul termic si de eficienta energetica”, ca sa citez exact.

  Asta a fost solutia pentru mine. Normal ca tu, daca iti faci acum casa, ar trebui sa te documentezi la greu si de-abia dupa aceea sa iei cea mai buna decizie.

 11. addsalu, de unde ai luat centrala prin condensatie? Din ce e mai recomandat sa-ti faci casa: caramida sau boltari? Cei cu care am vorbit, ziceau ca boltarii ofera o incalzire mai buna decat caramida.

 12. Ah… ce viata… Mi-aduc aminte de cat de bine ma sinteam de fiecare data dupa o turnnare de betoane… Gata… Am terminat si cu placa… Si cu stalpii… si cu grinzile… In vreo doua zile deja baietii or sa poata sa lucreze la zidarie, in continuare… Intr-adevar, fata de ce a fost pana cand a iesit casa din pamant, acum ia o viteza uluitoare. Vezi progresele din zi in zi. Or sa se mai domoleasca in schimb mult la finisaje… sape… tencuieli… glet…

  Acum poti incepe deja sa te interesezi de tamplarie si de tabla. Eu am optat la tamplarie pt Gealan – erau singurii care mi-au putut oferi un profil cu 6 camere si 3 randuri de geam (3 foi de geam), cu protectie antiefractie. M-a costat ceva, dar s-a vazut diferenta la factura de gaze din iarna trecuta, cand am platit cu o treime mai putin decat altii care au optat pentru doua randuri de geam si profilul clasic (cu 4 camere). E drept ca aici a mai contribuit si centrala, care la mine este prin condensatie, iar la alti doi amici (suprafete incalzite similare) sunt cu tiraj fortat.

  Tabla dureaza ceva timp pana iti vine, pana o vor monta… mai ales daca optezi pentru tabla din import – eu am ales Ruuki, otel suedez, prelucrat in Polonia (mai erau variantele Ungaria si Cehia), de-aia zic ca ar fi bine sa incepi sa te documentezi de-acum. Altfel vei avea timpi morti dupa aceea.

  In plus, faptul ca iti vine tabla intr-un anumit interval poate constitui si un soi de „sula in coaste” pentru constructor, ca sa traga mai tare…

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s