Firma de constructii vs. echipa „la negru”


Am asteptat sa treaca ceva timp de la inceperea constructiei sa-mi pot face o parere despre alegerea de a merge pe mana unei firme de constructii in defavoarea unor (unei) echipe „la negru”. Parearea pe care mi-am format-o eu este una net in favoarea firmei de constructii. Poate ca nu este general valabila insa va prezint cateva din motivele care m-au facut sa cred ca daca as porni o a doua constructie as face la fel.

Initial poti cadea in capcana pretului mai scazut si fara TVA pe care ti-l propun echipele de mesteri gata sa se apuce de casa. Spun „capcana” pentru ca acest lucru are de multe ori efecte negative asupra buzunarului. Pretul propus intitial va creste imediat ce se da drumul la lucrari pentru ca va trebui sa treceti la achizitia de echipamente si materiale ajutatoare constructiei, lucruri pe care in 90% din cazuri muncitorii nu le au. Va veti trezi astfel ca va trebui sa alergati o mare parte din zi, pentru a furniza echipei materialele necesare constructiei. Pe langa asta de cele mai multe ori trebuie asigurata si cel putin o masa. Toate astea pe banii si timpul vostru. Astfel, pretul pe metru patrat de manopera creste, deoarece nu ma refer la ciment si fier cand spun „materiale necesare constructiei”, ci la zeci de mc de scandura (pe cand un constructor poate avea panouri si popi proprii) precum si la plata unor chirii de utilaje foarte necesare pe un santier cum ar fi: utilaj pentru saparea fundatiei, utilaje de compactare a pamantului, vibrator de beton, etc (in cazul nostru, acestea au fost incluse in acel pret putin mai mare ofertat de catre firma de constructii – in plus n-a trebuit sa ne batem capul cu gasirea echipamentelor sau aprovizionarea materialelor). Creste de asemenea foarte mult sansa de a iesi din bugetul stabilit initial, care automat este subdimensionat, fiind imposibil sa iei in calcul toate aceste cheltuieli, mai ales daca esti la prima casa construita.

 Daca mai adaugam la cele de mai sus stresul pe care ti-l poate da lucrul cu unii muncitor si faptul ca la un moment dat constati ca ai dat o caruta de bani, care nu se regasesc nicaieri in vreun act, pentru o constructie la care nu ai nici un fel de garantie, balanta inclina foarte tare in favoarea unei firme.

Sfatul meu: gasiti o firma de constructii serioasa si disponibila, chiar daca va trebui sa mai intarziati lucrarile cateva saptamani, si veti avea mult mai multe sanse sa supervizati linistiti construirea casei. Si in anumite cazuri puteti iesi chiar mai ieftin.

About these ads

54 thoughts on “Firma de constructii vs. echipa „la negru”

  • ►Iti ofera anunturi gratuite online – vanzari, cumparari, inchirieri si schimburi de bunuri in toate judetele din Romania.
   ►Adauga anunturi online sau consulta oferta completa de anunturi imobiliare, servicii, auto, turism si multe altele

  • pentru cei 260mp de fundatie ca sa va fac o oferta ar fi 5000 de lei noi ,cu sapat ,turnat facut fierul ,cofrat
   daca in cazul in care doriti sa turnati betonul cu cifa pretul scade la 3500 de lei noi ma puteti contacta la nr 0733570351 pt mai multe detalii

  • Pentru a iti putea face o oferta am nevoie de mai mult decat suprafata fundatiei.Daca imi trimiti pe e-mail un proiect/schita a fundatiei discutam detaliile si desigur pot oferi un pret pentru aceasta.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s